Moj naj zajtrk v enoti Kekec

Teden slovenske hrane je potekal v tednu od 11. do 17. novembra 2024. Osrednji dogodek pa je tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga tudi v enoti Kekec obeležili v petek, 15. novembra. Majhni in veliki smo imeli zajtrk ob praznično okrašeni mizi s pogrinjki, čebelicami in ob svečki, ki je pričarala poseben čar. Posladkali smo se s kruhom, maslom, medom in jabolki iz lokalnih kmetij. Te dobrote pa smo si privoščili že prej. V skupini Žogice smo izdelali domače maslo iz sladke smetane, iz krušnega testa smo oblikovali žemlje in za peko le teh prosili kuharice v Osnovni šoli Sava Kladnika. Posebno vzdušje v tem tednu je pričarala tudi glasbena kulisa pesmi o čebelah. Skozi cel teden so v enoti potekale dejavnosti izdelovanja dekoracije za na oglasne deske, ob slikah čebel, čebelarja, čebelnjaka, kravic in jabolk smo se pogovarjali o hrani, ki smo jo v petek zaužili, naučili pa smo se tudi prstno igro Panj. Zajtrk je bil odličen in to so nam povedali nasmejani obrazi otrok. 

Strokovni delavci enote Kekec