DAN SEVNIŠKE TRADICIONALNE HRANE, 11. 11. 2022 – VRTEC CICIBAN SEVNICA

Tradicionalne jedi, jedilni obroki, pijače in navade pri jedi so oblikovale vrsto različnosti med ljudmi. Območja, na katerih so strnjene določene prehranske gastronomske razpoznavnosti, so hkrati odlično izhodišče za ustvarjanja pestre palete okusov.

Predvsem zato, da bi skozi bogastva narave spoznavali vsakdanjike in praznike naših prednikov, lokalnih prebivalcev, njihove oblike gospodarskega in družbenega prizadevanja ter duhovne ustvarjalnosti. Kajti stara modrost pravi: Človek jè, kar jé.

Slovenska, lokalno pridelana in ekološka hrana ima več prednosti in koristi za naše telo, kot konvencionalna hrana.

Vredno si je vzeti čas. Zato se zahvaljujemo vsem dobaviteljem, ki so nam delno pomagali z donacijami njihovih izdelkov, da ohranimo delček dediščine in kulture naših prednikov v naši ustanovi. Na dan praznovanja naše občine Sevnica, bomo s tradicionalnimi sevniškimi jedmi,  tako tudi v našem Vrtcu Ciciban Sevnica obeležili »dan tradicionalne sevniške hrane«.

Z donacijo za izvedbo »Dneva tradicionalne sevniške hrane« so nam delno pomagali:
Podravka d.o.o., kmetija Zakrajšek Barbara, kmetija Kranjc Dejan, Mesarstvo in pekarstvo Jože Gnidica s.p.,   Kiwi shop Sevnica in Perutnina Ptuj d.o.o.   
             

Pripravila: Željka Tušek Fendre, OPZHR

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost