Obisk pisateljice Nine Mav Hrovat v Vrtcu Ciciban Sevnica, enota Kekec

V torek, 19. 4. 2022 smo v vrtcu Ciciban Sevnica, v enoti Kekec imeli čast gostiti čisto pravo pisateljico. V okviru projekta Bralna značka nas je obiskala pisateljica otroške literature, Nina Mav Hrovat.

Avtorica je magistrica profesorica predšolske vzgoje, ki je trenutno zaposlena kot ravnateljica v Vrtcu Domžale. V prostem času se ukvarja z ljubiteljsko kulturo, predava za starše in nastopa kot pravljičarka. Pri delu z otroki zelo uživa, zato jim je tudi namenila nekaj avtorskih del. Pravljice so bile sprva objavljene v revijah Cicido in Ciciban, kasneje pa so izšle tudi kot slikanice. Njeno delo O kralju, ki ni maral pospravljati, je prejelo nagrado Izvirna slovenska slikanica, delo O miški, ki je zbirala pogum pa je prav tako nominirano za nagrado Kristine Brenkove. Več njenih del je tudi označenih z znakom kakovosti Zlata hruška.

V tednu pred obiskom, smo se oddelki Veverice, Sončki in Pike pripravljali na njen obisk. Najprej smo spoznavali, kdo je pisatelj in kaj počne. V knjižnici smo si izposodili kar nekaj avtoričinih knjig, jih prebrali in se pogovarjali o njeni vsebini. Prebrali smo naslednje pravljice: Ne misli na slona, Posluh, jazbec gre, Neredko, O miški, ki je zbirala pogum in Miška želi prijatelja. Otroci so po lastni domišljiji naslikali nekaj knjižnih junakov. Skupaj smo oblikovali tudi plakat, ki smo ga razobesili v skupnem prostoru. Z otroki smo se na obisk pisateljice pripravljali tudi z razmislekom o vprašanjih, ki bi jih otroci želeli nameniti pisateljici. Obiska so se otroci zelo veselili. Pisateljica je s svojo čarobno paličico otrokom pričarala domišljijo, ki jo bodo lahko uporabljali tudi pri svojem vsakodnevnem ustvarjanju. Otroci so z navdušenjem poslušali pisateljičino branje njene najnovejše zgodbe, O kraljeviču, ki ni maral brati. Pisateljica nam je ob odhodu podarila tudi nekaj del, ki jih bomo v prihodnje prebirali in z dejavnostmi uresničevali cilje s prednostnega področja jezik.

Zapis pripravili: Katarina Oreškovič in Kaja Dobovšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost