Ogled predstave Vikin čarobni kaktus

Dan se je začel poln pričakovanj. Bili smo v pričakovanju obiska sv. Miklavža in ogleda predstave na gradu Sevnica z naslovom Vikin čarobni kaktus.

Po zajtrku smo se hitro uredili in odpravili na pot. Pot nam je bila zelo dolga, saj smo bili polni navdušenja in pričakovanja. Ko smo končno prišli na grad Sevnica, smo pojedli malico,  se odžejali in opazovali staro jedlo Sevnice. Nato smo se po velikih lesenih stopnicah povzpeli v dvorano, kjer nas je čakala »podganca Manca«. Vsakega izmed otrok je pobožala, požgečkala in se mu nasmehnila. Podganca Manca je bila zelo plašna, vendar se nas ni prestrašila, saj smo jo požgečkali in pobožali tudi mi. Gospa Judita Rajnar nam je ob pomoči njenih slik, ki jih je narisala s svinčnikom in so bile razstavljene na stenah, pripovedovala zgodbo z naslovom Vikin čarobni kaktus. Predstavo smo si ogledali kar na tleh, sedeli pa smo na svojih kapah. Otrokom je bilo to nekaj posebnega, saj večinoma sedimo na stolih. Zgodba nas je zelo navdušila, saj smo se naučili »čarati«. Na koncu je vsak izmed otrok s svinčnikom narisal, kaj mu je bilo v zgodbi najbolj všeč.

Po ogledu predstave, smo gospe Juditi namenili velik aplavz. V zahvalo smo ji podarili risbo, ki so jo narisali otroci iz skupine.

Ker je bil dan dolg in poln doživetij, so otroci komaj čakali, da se vrnemo v vrtec. Utrujene noge so nas zelo počasi »ponesle« do vrtca. Simona Mohar, vzgojiteljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost