TEDENSKI POMENKI PROJEKTA JEZIKI ŠTEJEJO

Spoštovani starši in strokovni delavci Vrtca Ciciban Sevnica.

Vrtec Ciciban Sevnica že nekaj let sodeluje v projektu, katerega glavni cilj je ugotoviti, kateri dejavniki podpirajo in kateri zavirajo ustvarjanje podpornega učnega okolja za razvoj raznojezičnosti v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru. Je projekt, ki ne le da raziskuje, ampak tudi spodbuja razvoj raznojezičnega prostora in ga sočasno ob tem tudi promovira.

V letošnjem šolskem letu 2021/2022 se bodo z mesecem septembrom v sklopu projekta Jeziki štejejo začeli t.i. Tedenski pomenki o raznojezičnosti (ang. Weekly discussions on pluri-multilingualism). Torej gre za tedenske okrogle mize oz. kratke posvete na določene teme raznojezičnega izobraževanja.

Pomenki se bodo odvijali vsak torek v tednu, od 18.00 do približno 19.30. Potekali pa bodo prek spletne platforme ZOOM. Pri izvajanju tedenskih pomenkov nam bodo pomagali najodličnejši strokovni predavatelji tako iz Slovenije kot tudi iz drugih delov sveta, s katerimi bomo nato v okviru pomenkov skupaj razpravljali o raznovrstnih temah s področja raznojezičnosti.

Tedenski pomenki bodo potekali v 2 delih. Prvi del, ki bo trajal 45-60 minut, bo namenjen predstavitvi predavateljice oz. predavatelja, drugi del, ki bo trajal 20-30 minut, pa bo namenjen vprašanjem gledalk in gledalcev.

Povezava na ZOOM-u za pomenke bo ista vsak teden:

https://uni-lj-si.zoom.us/j/99895328463

Meeting ID: 998 9532 8463

Vsi lepo vabljeni k poslušanju.

Petra Trlep, vzgojiteljica

koordinatorka projekta JeŠT, za Vrtec Ciciban Sevnica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost