Drage Muce

Že nekaj časa se nismo srečali. Pogrešam vas, skupne navihanosti ,iskrivo energijo, nasmeške in skupna vesela druženja. Upam, da ste zdravi in veseli skupaj s svojimi domačimi ter da staršem bogatite in lepšate te težke dni. Spomnila sem se tudi svojih otroških dni in nepozabnih spominov, ki smo jih kot družina preživljali v skupni igri. Vem, da tudi vi naši otroci ,uživate v igri skrivalnic, pa sem jih nekaj zapisala:

  • skrivanje predmeta v roki ugani kateri
  • skriva se otrok v prostoru
  • skrivanje predmetov(nekje do 5 ali 6) pripravimo jih na površino, da jih otrok vidi, nakar predmete prekrijemo, otrok zapre oči medtem mu predmet umaknemo, otrok pogleda ter ugotavlja kaj manjka
  • poiščemo nekaj ploščatih predmetov kot kovanec, ravnilo, drevesni list, sliko, glavnik, kos blaga…jih položimo na mizo, prekrijemo z večjim risalnim listom, katerega ob robovih prilepimo s selotejpom. Otrok voščenko valja po papirju in postopoma se prikazujejo obrisi predmetov, ki ležijo pod papirjem
  • skrivanje predmeta v prostoru. Otrok ga išče, mi pa ga usmerjamo z besedami; mrzlo(daleč od predmeta), mlačno(otrok je bliže predmetu) ter vroče(otrok je že pri predmetu.

Pa še ena za utrujene starše. Vse kar morate narediti je to da stojite v prostoru, otrok pa teka okoli ali mimo vas. Vi se ga poskušate dotakniti in če vam uspe mu na lička pritisnete en velik poljubček.

Dragi starši in naši malčki. Želiva vam zdravja in nepozabnih trenutkov z otroki, ki nam na prisrčno svojstven način blažijo težke dni.

 

 

Mojca in Patricija

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost