JESEN V ODDELKU BIBE

Zadišalo je po jeseni. Gozd se je že odel v pisane barve, narava nam je ponudila številne plodove katerimi se v vrtcu lahko igramo in ustvarjamo. Z obiskom nas je razveselila Tetka Jesen, ki nam je prinesla polno košaro jesenskih pridelkov, katere smo spoznavali, tipali, ogledovali in okušali. Najbolj zanimive so nam bile buče, s katerimi smo se igrali, jih prenašali, kotalili, razvrščali na majhne in velike in ustvarjali s tempera barvami. Tople, sončne dni smo izkoristili za igro na prostem. Opazovali smo pisano jesensko listje, ga nabirala, grabili, prevažali s samokolnicami…V tednu otroka, smo si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča. V predstavi smo uživali, na koncu pa zapeli jesenske pesmi in se družili z otroki iz enote.

V popoldanskem času smo v enoti Bibarija izvedli jesensko srečanje s starši. Otroci so na ustvarjalnih delavnicah razvijali finomotorične spretnosti, svoje gibalne zmožnosti pa razvijali na poligonu. Otroci in starši so se med seboj družili, zabavali in se ob zaključku posladkali z jesenskimi dobrotami.

V okviru vseslovenskega projekta Simbioza Giba, pod sloganom Vse življenje se gibamo in vključuje sodelovanje, krepitev medgeneracijskih vezi ter telesne aktivnosti gibanja, smo na obisk v vrtec povabili dedke in babice in jim polepšali dopoldne. Najprej smo se dodobra razgibali, kasneje pa smo se igrali rajalne igre in ob glasbi še zaplesali. Naše druženje se je prijetno zaključilo in komaj že čakamo naslednje snidenje.

 

 

Zapisala: Laura Sirk

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost