Čebelice se potepajo

Oddelek Čebelice smo sodelovali na nagradnem natečaju Mercator: Kako so Lumpiji rešili svet. S pomočjo staršev, ki so pridno prinašali v vrtec belo embalažo, smo ustvarili Lumpi gledališče in sestavili zgodbico . Poleg prenosnega računalnika, smo prejeli tudi nagrado in sicer: Prav posebno lutkovno predstavo, Kako so Lumpiji rešili svet, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Predstava je bila zasnovana na podlagi zgodb, ki smo jih napisali sodelujoči vrtci in šole na temo ekologija. V sredo, 15.5.2024, smo Čebelice z vlakom odbrenčale v Ljubljano, kar je bilo še posebno doživetje. V Ljubljani nas je razveselila Adamova babica, ki nas je pri prihodu pozdravila in nam podarila igralne karte in nalepke Slovenskih železnic.
Pot smo nadaljevali do Cankarjevega doma, kjer smo si v Kosovelovi dvorani ogledali prekrasno predstavo. Na koncu predstave je Mercator nagradil vsakega otroka z vrečko dobrot. Ponosni smo se fotografirali tudi pred plakatom nagrajenih izdelkov, kjer je bil predstavljen tudi naš vrtec. Polni prijetnih občutkov smo se sprehodili do železniške postaje, kjer nas je že čakal vlak za povratek domov. Nekatere Čebelice so ob vsem doživetem na vlaku omagale in si privoščile počitek, vsi pa smo se v vrtec vrnili z velikim nasmehom na obrazu zaradi prijetne dogodivščine in pa zato, ker nas je naslednji dan čakala že nova.
Naslednji dan smo se z vlakom odpravili v Celje, na ogled Tehno parka. Otroci so spoznali znanstvenico Ano ter gosenico Fani, ki sta jih vodili skozi zanimive igre. Čebelice so ločevali odpadke, stali v milnem mehurčku, spoznavali planete, plesali z robotkom Teom ter gradili hišo iz opek. Popraviti so morali tudi streho. Pridno so zakrpali vse luknje s strešniki, in zdaj bosta lahko Fani in Ana zgrajene hišo uporabljali za branje knjig. Bilo je zanimivo, poučno in še se bomo vrnili.