OBISK MINICITY-JA

8. novembra smo se Polžki in Škratki z avtobusom odpravili na izlet v Ljubljano. Obiskali smo Minicity – kreativno otroško mesto, ki se nahaja v BTC centru.

Minicity je kreativno otroško mesto, kjer otroci s pomočjo metode didaktične igre spoznavajo različne poklice. Namenjen je otrokom od 2. do 14. leta starosti. V njem otroci s pomočjo didaktične igre pod vodstvom izkušenih animatorjev spoznavajo več kot 50 poklicev in usvajajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Program Minicity se izvaja v tematskem parku v podobi majhnega mesta, ki domuje v ljubljanskem BTC-ju. Spoznali smo veliko poklicev, v katerih smo se lahko tudi preizkusili. Da je bila naša odločitev za obisk tega mesta prava odločitev, so nam potrdili razigrani, nasmejani, navdušeni obrazi otrok.

Policisti, gasilci, varnostniki in detektivi, vse to lahko otroci preizkusijo v hišici Hitimo na pomoč. Otroci spoznajo pomen posameznih poklicev in njihov prispevek k družbi.

V Avtohiši je parkiran pravi pravcati Volkswagen Beetle, s pomočjo katerega otroci spoznajo dele avtomobila in njihove funkcije ter se pogovorijo o optimalni skrbi za avtomobil v različnih vremenskih razmerah.

Otroci v tematskem kotičku Gradimo hišo spoznavajo aktivnosti in pripomočke, ki so povezani z vrtnarjenjem in gradnjo hiše.

V praktičnih nalogah se mladi nadobudneži prelevijo v vrtnarje, zidarje, vodovodarje, keramičarje, parketarje, električarje … ter se preizkusijo v sejanju semen in presajanju rastlin, vijačenju, vrtanju in žaganju, polaganju keramičnih ploščic, lepljenju tapet, sestavljanju vodovodnih cevi, zidanju in še in še.

Gremo z vlakom po ulicah Minicityja. Otroci preko animacije spoznajo, kaj je vlak in kako so

se z vlakom vozili v preteklosti. Spoznajo povezane poklice in se podajo na vožnjo z vlakom po

Minicity ulicah. Spoznati otroke s  poklici, ki so povezani z vožnjo z vlakom in spoznati vlak kot prevozno sredstvo.

Podali smo  se na avanturo v adrenalinski park. Preizkusili smo se v različnih vajah in spoznali pomen varnosti. Otroci so krepili moč, natančnost, vzdržljivost in športni duh. Preizkusili so se na gugalnici, pajkovi mreži in zip linu.

Preizkusili smo se tudi na Interaktivnem motorično-didaktičnem igralu, ki  otroke uči o varnosti v prometu.

Svoja doživetja smo izlili na risbice.

Nazadnje pa smo vsi skupaj še zaplesali.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost