VHOD PIKA NOGAVIČKA PRI BABICAH IN DEDKIH

Mesec marec je mesec družine. V Vrtcu Ciciban Sevnica vsako leto ta mesec posvetimo družini. Oddelki Copatki, Gumbki in Čebelice, smo se spomnili tudi na naše babice in dedke, ki stanujejo v Domu Upokojencev Sevnica. Ko smo na sprehodu, jim vedno pomahamo, ter  komaj čakamo, kdaj jih bomo lahko spet obiskali v njihovih prostorih. Čeprav te naše babice in dedki niso vsi v sorodstvenih razmerjih z nami, so naša družina. Vzeli so nas za svoje vnuke, vnukinje, mi njih za dedke in babice. Če mogoče niste vedeli….tudi žabe in ribe iz ribnika so pomemben del družine.

Pripravili smo jim paket   presenečenja.

Vsak oddelek je napisal nekaj besed, otroci so narisali risbice, izdelali različne izdelke in vse skupaj smo skrbno pospravili v paket, ki je čakal dan, ko smo ga vsi iz vhoda Pika Nogavička, ponosno odnesli k njim. Paketa so se zelo razveselili, še bolj pa svojih malih prijateljev iz vrtca.

Seveda brez bonbonov pri njih ne gre in zopet smo se sladkali. Obljubili smo jim, da se kmalu vrnemo. Takrat se bomo na terasi družili, spoznavali, klepetali, tudi zaplesali in zapeli jim bomo, jih naučili kakšno pesem ali pa oni nas, saj so medgeneracijski odnosi še kako pomembni in želimo jih spodbujati, razvijati in si tako pomagati drug drugemu in si polepšati dan.

Mali in veliki iz Vrtca Ciciban Sevnica, vhod Pika Nogavička.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost