0BISK MINI KRALJESTVA NA RAZBORJU

V petek, 11. oktobra 2019 smo se štirje oddelki: Metulji, Murenčki, Škratki in Polži iz Vrtca Ciciban Sevnica odpravili na skupen jesenski izlet z avtobusom.

Obiskali smo Mini kraljestvo na družinski kmetiji Zabasu, na Razborju, kjer smo skupaj z animatorjema Alenom in Karmen, v sklopu projekta Razvijamo čutila,  s poudarkom na čutnem zaznavanju preživeli krasno dopoldne v naravi.

Spoznavali smo življenje na kmetiji in razna kmečka opravila ter s tem razvijali svoja čutila tip, vonj, okus, sluh…

Pobirali smo jabolka, ličkali koruzo, si ogledali hram in staro »prešo« – stiskalnico, priklicali ovčke na pašniku, jih hranili.

Šli smo tudi na sprehod v gozd, opazovali naravo, ki se je odela v jesenske barve in nabirali kostanj, lubje in naravne materiale, plodove za izdelavo domačih glasbil. Na gozdni jasi, v ogradi nas je pričakala družina oslov, samec, samica in osliček. Veliko možnosti opazovanj in  novih spoznanj smo imeli nato še kosilo v naravi, pod kozolcem. Za poobedek so nas pogostili z babičinim slastnim, domačim pecivom. Sledila je še mini  zabava ob prepevanju otroških ljudski pesmic ob spremljavi kitare.

Hvala družini za gostoljubje in hvala, Alenu in Karmen za tako lep, doživet jesenski dan, ki smo ga doživeli na obisku v Mini kraljestvu.

Mali in veliki iz vhoda Rdeča kapica v Vrtcu Ciciban

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost