OTVORITEV ENOTE STUDENEC

Leto 2017 se bo v kroniko vrtca zapisalo z velikimi črkami: prvič v zgodovini se je na Studencu dogradilo prostore, ki so namenjeni samo predšolski vzgoji in s tem je Vrtec Ciciban Sevnica zrasel na 27 oddelkov. Vrtec je dobrina, ki je v večjih mestih samoumevna. Kraj kot je Studenec pa je nanjo čakal vrsto let. V takšnih krajih ni nič samoumevno. Napredek je edino v složnem delu in razumevanju vseh zainteresiranih.

Štiri leta je minilo, odkar lahko otroci iz Studenca in okolice obiskujejo vrtec na Studencu. Plahi in negotovi so bili naši prvi koraki. Takrat je bilo v vrtec vključenih dvanajst otrok. A  imeli smo se lepo in lepo se imamo tudi danes, ko vrtec obiskuje 28 otrok v novih, lepo opremljenih prostorih.

Šolsko leto 2017-2018 smo v Vrtcu Ciciban Sevnica pričeli zelo delavno saj je bilo od prvega septembra pa do otvoritve potrebno veliko postoriti. V četrtek, 9. novembra, smo se zbrali, da smo praznovali ob starodavni lepotici, ki je zasijala v novi podobi. Na praznovanju smo bili otroci iz vrtca enote Studenec zaposleni v vrtcu in šoli, starši, krajani Studenca, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, generalni direktor direktorata MIZŠ Gregor Mohorčič, podžupan občine Sevnica Janez Kukec in drugi prijatelji otrok, ki se zavedajo velikega pomena spodbudnega učnega okolja za kvalitetno vzgojo in izobraževanje otrok.

Prav je, da se ob tej priložnosti zahvalimo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da so se sanje staršev na Studencu uresničile: Občini Sevnica skupaj z županom Srečkom Ocvirkom, vsem izvajalcem del kot tudi tistim, ki so verjeli, da bodo s stalnim opozarjanjem na probleme le- te tudi rešili.

Otrokom, učencem in zaposleni v vrtcu in šoli želimo, da bi se še naprej razumeli in da bi znali izkoristili prednosti, ki jih imajo: in sicer to, da se poznajo med seboj, razumejo vsakdanje stiske in bogatijo življenje drug drugemu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost